Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین، در فاصله ۱۲ میلیارد مایلی از زمین، مرز مبهمی وجود دارد که حاشیه قلمرو خورشید و شروع فضای بین ستاره ای را نشان می دهد. بیش از ۴۰ سال پس از پرتاب کاوشگر وویاژر ۲ زمانیکه این کاوشگر وارد فضای بین ستاره ای شد سیگنال ضعیفی ارسال کرد که اکنون دانشمندان آن را رمز گشایی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کاوشگر وویاژر ۲ در سال ۱۹۷۷ میلادی به فضا پرتاب شد و سال گذشته از «هلیوسفر» یا «حباب خورشید» گذر کرد. هلیوسفر زمین و سیاره های اطراف آن را در بر می گیرد. این کاوشگر یک ماه قبل از «وویاژر۱» به آسمان پرتاب شد.  اما یکی از ابزارهای«وویاژر۱» خراب شد و «وویاژر۲» توانست انبوهی از اطلاعات حتی با جزئیات بیشتر از فاصله  ۱۱ میلیارد مایلی به زمین ارسال کند. «وویاژر۲» در کمتر از یک روز از هلیوسفر گذر کرد اما این گذر برای وویاژر ۱ ۸۰ روز طول کشید.

اکنون وویاژر ۲ دقیق ترین نگاه را از لبه منظومه شمسی ارسال کرده است این در حالی است که محققان ناسا در آغاز این ماموریت تصور نمی کردند که این کاوشگر بتواند دوام بیاورد و این چشم انداز را مشاهده کند. 

هلیوسفر را می توان به عنوان یک جبهه آب و هوایی کیهانی تصور کرد، مرز مشخصی که ذرات باردار با سرعت مافوق صوت از خورشید بیرون می روند و با یک باد خنک تر میان ستاره ای که از ابرنواخترهایی که میلیون ها سال پیش منفجر شده اند، ملاقات می کنند. زمانی تصور می شد که این باد خورشیدی به تدریج با فاصله از بین می رود ، اما کاوشگر وویاژر ۱ تأیید کرد که در اینجا مرزی وجود دارد که با افت ناگهانی دما و افزایش تراکم ذرات باردار ، معروف به پلاسما تعریف شده است.

سری دوم اندازه گیری های انجام شده توسط وویاژر ۲ ، بینش جدیدی در مورد ماهیت محدوده های هلیوسفر ارائه می دهد زیرا در کاوشگر وویاژر ۱ یک ابزار مهم که برای اندازه گیری مستقیم این خصیصه های پلاسما طراحی شده بود در سال ۱۹۸۰ شکسته شد.

 اندازه گیری های منتشر شده در پنج مقاله جداگانه در Nature Astronomy نشان می دهد که وویاژر ۲ با یک مرز هلیوسفر بسیار واضح تر و شفاف تر از وویاژر ۱ روبرو شده است. این موضوع می تواند به این دلیل باشد که عبور کاووشگر وویاژر ۱ در زمان اوج فعالیت خورشیدی بوده و یا خود این کاوشگر در یک مسیر کمتر عمودی گذر کرده است.

نکته دوم داده ها که بینش هایی در مورد شکل هیلوسفر ارائه می دهد، ترسیم یک لبه برجسته شبیه یک گلوله است .بیل کورت ، دانشمند تحقیقاتی دانشگاه آیووا و یکی از نویسندگان این مطالعات می گوید: این بدان معنی است که هلیوسفر حداقل در دو نقطه ای که فضاپیمای وویاژر عبور کرده، متقارن است. 

وویاژر ۲ همچنین سرنخ های اضافی در مورد ضخامت هیلوسفر، منطقه خارجی هیلوسفر و نقطه ای ارائه می دهد که بادهای خورشیدی در برابر بادهای فضای بین ستاره ای جمع می شوند. شکل هیلوسفر به قدرت نسبی میدان های مغناطیسی داخل و خارج از هیلوسفر بستگی دارد و آخرین اندازه گیری ها نشان می دهد که هلیوسفر بیشتر شکل کروی دارد.

کاوشگر وویاژر ۲ همچنان از آن سوی هلیوسفر در حال ارسال سیگنال به زمین است و بیش از ۱۶ ساعت طول می کشد که این سیگنال به زمین برسد. انتظار می رود که انرژی این دو کاوشگر وویاژر در واسط دهه ۲۰۲۰ به اندازه قابل توجهی کاهش یابد و ارتباط آنها با زمین قطع شود . اما با این حال این دو کاوشگر مدت ها بعد از قطع ارتباط خود با زمین همچنان به سفر خود ادامه خواهند داد. 

برچسب‌ها نجوم ناسا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نجوم ناسا نجوم ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۷۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگیزه‌های خاص ستاره جوان آلومینیوم!

به گزارش "ورزش سه"، مهدی لیموچی ستاره جوان آلومینیوم اراک که این روزها با عملکرد خوبش مورد توجه فوتبالدوستان قرار گرفته است در بازی رفت مقابل پیکان با اشتباه عجیبی که داشت پیش از سوت پایان نیمه اول و در حالی که اراکی‌ها یک بر صفر از حریف خود عقب بودند آنها را ده نفره کرد و از زمین مسابقه اخراج شد.

لیموچی نزدیک به نقطه کرنر و دور از هیجان‌های مسابقه با حرکت خطرناکی که روی بازیکن پیکان انجام داد کارت قرمز مستقیم دریافت کرد و از زمین مسابقه اخراج شد تا آلومینیوم تحت فشار بیشتری قرار بگیرد، البته لیموچی در ابتدای فصل از تیم پیکان به آلومینیوم منتقل شده و تقابل با هم‌تیمی‌های سابق برای این بازیکن جوان هیجان خاصی ایجاد کرده بود و تحت تاثیر همین موضوع با جدیت خاصی بازی را دنبال می‌کرد و همین علتی برای اخراج او شد.

ویدئو: 317528

لیموچی که از ابتدای فصل عملکرد فوق‌العاده‌ای داشت در هفته‌های اخیر یکی از ستاره‌های تاثیر لیگ برتر بوده و با نمایش درخشانی که مقابل استقلال و پرسپولیس ارائه کرد با اعتماد به نفس بیشتری در دیگر مسابقات هم به میدان می‌رود.

او در بازی روز دوشنبه مقابل پیکان علاوه بر اینکه مقابل هم‌تیمی‌های سابق خود بازی خواهد کرد این فرصت را هم خواهد داشت که اخراج بازی رفت را با درخشش در این مسابقه جبران کند و بتواند در کسب امتیاز برای آلومینیوم تاثیرگذار باشد.

دیگر خبرها

  • همدردی رودریگو با سیل زدگان برزیل؛ پیام روی پیراهن ستاره رئال مادرید چه بود؟ (+عکس)
  • ستاره بایرن چمن برنابئو را از جا درآورد! (عکس)
  • جای یک کتابخانه مرکزی در شهر عالم‌پرور آمل خالی است
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • پیام سردار برای ستاره های تیم ملی والیبال ایران
  • روز دختر ۱۴۰۳ + استوری، عکس، متن و پیام تبریک
  • کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان
  • ستاره چلسی 10 روز بعد از جراحی برگشت! (عکس)
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • انگیزه‌های خاص ستاره جوان آلومینیوم!